[BCAB] Connecting Google to Sonos

paul brookes paulbrookes792 at gmail.com
Wed Oct 2 18:27:52 BST 2019


hi adrian, is there going !be an event for rnc students guild this year?  paul.  

----- Original Message -----
From: Adrian Picton via Bcab  <bcab at lists.bcab.org.uk>
To: BCAB Discussion List  <bcab at lists.bcab.org.uk>
Date: Wednesday, 2 October 2019 6:25 pm
Subject: Re: [BCAB] Connecting Google to Sonos

>
>
> Hi Jackie,
> I've had exactly the same problem with the Oops message connecting Sonos to IFTTT and with Alexa. I tried rebooting my router as suggested in a Sonos Community post to no avail. However I solved it with Alexa by using Alexa.amazon.co.uk instead of the Alexa app so if there's a way of doing it on the web with Google Home I'd try that.
> Adrian.
> 
> 
> Sent from Yahoo Mail for iPhone
> 
> 
> On Wednesday, October 2, 2019, 2:50 pm, Jackie Brown <jackieannbrown62 at gmail.com> wrote:
> 
> Ever since it became possible to add Google to the Sonos system, either by
> the speaker integration or from an actual Google device, I have never
> managed it.  I can connect Alexa and have no issues when she is the chosen
> service on the integrated speakers, or by using an Echo or Dot.
> 
> Following discussion on this list today, I decided to give it another go.
> First of all, I tried adding the Google service on one of the integrated
> speakers, and got to the point where I tried to log into my Sonos account.
> When I entered my Email and password credentials, I received the same
> message I've got before: 'Oops, we're having trouble connecting to Sonos at
> the moment.  Please try in a few minutes.  If you continue to have problems,
> contact Customer Care'.  I next went to my Google Home app, and found the
> Connect To Sonos button that Steve referred to.  It takes you to the Sonos
> log-in page where I got exactly the same message that I received when going
> through the Sonos app.
> 
> I then decided to contact Sonos Customer Care, and went through this with a
> lovely chap over the phone.  He asked me to send him a diagnostic report
> which came back fine with no issues.  He then suggested I reboot my router
> which I did.  I'm still getting the same message each time I try to log into
> the page in order to link up my Google Home.
> 
> Does anyone have any other suggestions, or have come across this issue?  As
> previously stated, I have no issue linking Alexa, but I've never been able
> to link Google either through the Sonos1 or using a Google Home device.
> I've even tried using a different password but still get exactly the same
> message instead of the usual 'Y've entered the wrong password, please try
> again' type message.
> 
> Thanks for any suggestions.
> 
> Kind regards,
> 
> Jackie Brown
> Email: jackieannbrown62 at gmail.com
> 
> 
> 
> -- 
> To find out more about BCAB and the benefits that membership can bring, please visit our website: https://www.bcab.org.uk/
> Manage your subscription by logging in with your BCAB account details at : https://www.bcab.org.uk/user_mailman_register
> Access the publicly searchable list archives at: https://lists.bcab.org.uk/pipermail/bcab/
> To discuss matters relating to the mailing list, please email: moderator at bcab.org.uk.
> 
> 
> 
> -- 
> To find out more about BCAB and the benefits that membership can bring, please visit our website: https://www.bcab.org.uk/
> Manage your subscription by logging in with your BCAB account details at : https://www.bcab.org.uk/user_mailman_register
> Access the publicly searchable list archives at: https://lists.bcab.org.uk/pipermail/bcab/
> To discuss matters relating to the mailing list, please email: moderator at bcab.org.uk.
> 



More information about the Bcab mailing list